Upcycling af kimonostof

IMG_3820

Nyt liv til ...

Vi giver nyt liv til nyere og ældre brugte japanske kimonoer. Vi gør opmærksom på at stofferne derfor kan have forskellige former for patina, idet de brugte kimonoer kan være op til 80 år gamle, hvis de er gået i arv gennem flere generationer. I Japan gives de i arv fra mor til datter, netop fordi de er fine og gode.

Værdien af en kimono

En kimono går i arv gennem flere generationer, hvis der bliver passet godt på den. Hvis kvaliteten er høj, og den bliver plejet med kærlighed, kan dette lade sig gøre.

Egnede kimonoer

Vi indkøber upcyclings egnede kimonoer i Japan. De bliver forsigtigt pillet op, vasket i hånden og tørret og strøget. Derefter undersøges de for eventuel patina i form af slid, farveændring, folder osv..

Vi gør naturligvis vores bedste for at undgå de værste ældnings tegn, men der kan være enkelte. Vi nænner ikke at kassere smukke stoffer på grund af små pletter. Disse skal ses som patina, og som tegn på materialets ægthed og historie.

Vi gør naturligvis opmærksom på, hvor disse “patina” mærker sidder, og lader det derefter være op til kunden, om de vil købe varen. Der kan også nogen tilfælde være en lugt fra stoffet, som f.eks fra uld, eller de plantefarver der bruges. Dette er en naturlig del af stoffets beskaffenhed.

Upcycling er in...

IMG_4616

Undervisning i kimonobrug

På sigt vil vi vælge at afholde diverse arrangementer, hvor interesserede kan lære mere om den japanske kimono. Vi tænker at kunne arrangere  følgende:

  • Catwalk, hvor kollektionen vises frem med efterfølgede salg/bestilling
  • Lær, at iklæde dig en kimono
  • Lær at lægge en kimono sammen
  • Lær hvordan du passer på din kimono, rens/rengøring
  • Lær at folde obi bælter
  • Lær om alle de ekstra tilbehørsdele, der er til kimonoen
  • Tag din egen kimono på og mød andre med samme interesse.

 

Billeder til inspiration